Apple får Samsungs smartphones forbudt i EU

En domstol i Haag i Holland giver Apple medhold i klager over Samsung.

Apple har vundet en stor sejr ved en domstol i Haag i Holland. Domstolen har netop nedlagt midlertidigt forbud mod salg af  Galaxy S, Galaxy S II og Galaxy Ace i EU. Apple har dog kludret med patenter og rettigheder i nogle lande i EU, som muligvis kan blive undtaget af det nye forbud.

Ifølge Fosspatens har domstolen i Haag givet Apple medhold i at Samsung på visse punkter har været for kreative i deres egen måde at udvikle smartpones og funktioner på, blandt andet er dommen afsagt på baggrund af en måde man browser på i fotogallerier.

Forbuddet mod salg og markedsføring af Samsungs smartphones starter først 13. oktober og dækker ikke  Samsung Galaxy Tab 10.1, som en tysk domstol har forbudt.

Den tyske domstols afgørelse dækker kun i Tyskland, men var tiltænkt at skulle dække hele EU. Den tyske domstol kom dog i tvivl om sin autoritet udenfor Tyskland og modificerede efterfølgende dommen til kun at dække Tyskland. Om det samme sker med domstolen i Haag er uvist, med udfra de oplysninger vi har, lader det til at det kommer til at gælde i de fleste EU-lande med undtagelse af visse lande hvorApple ikke har registreret sine patenter korrekt.

Apple har beskyldt Samsung for at misbruge Applepatenter, samt at “låne” Apples design, men ifølge Foss Patents er det også en sejr for Apple over Android, da visse af de funktioner der misbruger Apple-patenter leveres af programmer og funktionalitet i Android.

Læs domstolens udtalelse via dette link.

Opdateret: 22.18: Ifølge en pressemeddelelse fra Samsung vil forbuddet mod de tre mobiler kun gælde i Holland.

 

© 2011, https:. All rights reserved.