Facebook vil afskaffe internetanonymitet

Facebook er igen og igen ude på kanten når det gælder sikring af rettigheder og respekt for privatliv, ifølge mange eksperter, og nu er de ude med endnu et kontroversielt synspunkt.

Googles Eric Schmidt har tidligere sagt at internetanonymitet burde blive afskaffet og nu følger Facebook efter og siger stort set det samme.

“I think anonymity on the Internet has to go away. People behave a lot better when they have their real names down. … I think people hide behind anonymity and they feel like they can say whatever they want behind closed doors”, sagde Randi Zuckerberg, der er marketingsdirektør i Facebook i en diskussion der var arrangeret af Marie Claire magazine.

Randi Zuckerberg er som nogle måske vil kunne fornemme søster til Facebooks stifter Mark Zuckerberg.

Både Facebook og Google har i de senere år haft mere end almindeligt svært ved at respektere retten til privatliv, eksempelvis har Google samlet oplysninger via Street View, ligesom brugeraftalerne mellem individer og FaceBook og Google+ er af meget tvivlsom karakter.

© 2011, https:. All rights reserved.