Falsk email om Firefox-opdatering i omløb

En email forsøger at narre folk ved hjælp af en falsk Firefox-opdatering.

Trykker man på linket i mailen, downloader man den nyeste udgave af Firefox – samt en skjult program, der straks går igang med at stjæle dine passwords.

Det er altid bittert at hoppe på sådanne scam-mails, og i dette tilfælde ekstra bittert, eftersom Firefox altid opdaterer sig selv, og Mozilla derfor aldrig ville sende sådan en mail ud. Vil man lede efter opdateringer til Firefox skal man simpelthen bare åbne den version af Firefox, man har, og klikke på “om Firefox” i hjælpemenuen.

Via nakedsecurity

Hele teksten i mailen kan læses her:

Subject: New version released.

Message body:

Important notice
A Firefox software update is a quick download of small amounts of new code to your existing Firefox browser. These small patches can contain security fixes or other little changes to the browser to ensure that you are using the best version of Firefox available. Firefox is constantly evolving as our community finds ways to make it better, and as we adjust to the latest security threats. Keeping your Firefox up-to-date is the best way to make sure that you are using the smartest, fastest and . most importantly . safest version of Firefox available. A Firefox update will not make any changes to your bookmarks, saved passwords or other settings. However, there is a possibility that some of your Add-ons won.t be immediately compatible with new updates.
For security reasons please update your firefox version now
[LINK]

 

© 2011, https:. All rights reserved.