Googles servere er energieffektive

Ifølge en ny rapport bruger Googles serverpark mindre end 1% af verdens samlede servere.

Det har længe været en stor bekymring for miljøforkæmpere og klimaforskere, at verdens serverparker bare vokser og vokser, og med dem et ikke nærmere kendt energiforbrug. Og indenfor serverparker er der ingen over og ingen ved siden af Google, som estimeres at have 900.000 servere spredt over hele jorden.

Men en netop frigivet rapport tyder på at bekymringerne bliver gjort til skamme. I rapporten anslås det at Google bruger 1% af det energiforbrug, der går til verdens samlede serverpart, og mindre end 0,01% af verdens samlede energiforbrug.

De gode tal formodes at skyldes at Google benytter de bedste teknologier til blandt andet køling, samt at Google er langt fremme med brugen af alternativ energi.

Det er ellers ikke fordi, Google er glad for at snakke om hverken deres energiforbrug eller antallet af deres servere, men forsker Jonathan Koomey, som står bag rapporten har været i dialog med Googles afdeling for grøn energi, som har givet ham nogle estimater at arbejde med.

Rapporten fastslår desuden at det samlede energiforbrug til serverparker er steget mindre end forventet indenfor de seneste 5 år, hvilket nok først og fremmest skyldes den globale økonomiske krise, som har sat en dæmper på væksten.

Via Gizmodo

© 2011, https:. All rights reserved.