Her er Googles første selvkørende biluheld

En af Googles selvkørende biler har lavet en fender-bender. Google siger, det var en menneskelig fejl.

Kan du huske Googles selvkørende biler? De har kørt rundt på landevejene og parkeringspladserne i Californien og omegn i et stykke tid, ifølge Google med stor succes, men nu har en af de blå Prius’er udløst et harmonikasammenstød. Den lokale NBC-station fra San Francisco rapporterer, at Google-bilen ramte en anden Prius, der så ramte en Honda Accord, der ramte en anden Honda Accord, der så ramte en tredje Prius.

Spørgsmålet er hvem politiet skal udskrive bøden til – føreren eller Google?

Google var tidligt ude og meddele at uheldet skete mens den menneskelige fører kørte bilen, og ikke det selvkørende system, men det har vi indtil videre kun deres ord for. Andre medier spekulerer i at netop det at Google-bilen rammer en anden Prius kunne tyde på at den har opfattet den anden bil, som en spejling af sig selv, og derfor ikke registreret den. Endvidere tyder selve uheldets omfang på at bilen har haft temmlig meget fart på.

Uanset, hvad der er sket, og “hvem” der kørte, så illustrerer uheldet i virkeligheden en af problematikkerne ved selvkørende biler ganske udemærket. Der er altid en person til stede i Googles biler, der uden varsel kan gå ind over tage kontrollen over bilen, hvis det selvkørende system kommer “på afveje”. HVIS der skete et rigtigt uheld, hvor det selvkørende system var “ansvarlig”, er det så i virkeligheden ikke den menneskelige sidefører, der har ansvaret, eftersom han/hun kunne/burde have gået ind og forhindret uheldet? Og det vil jo betyde, at man som menneske i en selvkørende bil skal være pinagtigt opmærksom på trafikken hele tiden, for at kunne tage kontrollen, hvilket er ens ansvar…………og så kunne man i og for sig lige så godt sætte sig bag rattet og køre bilen selv!

Via Jalopnik

Billede:  Jalopnik

© 2011, https:. All rights reserved.