Hjemmesiden fylder 20 år

Den første hjemmeside, der gik on-line, har rundet et skarpt hjørne.

Den 6. august 1991 publicerede Sir Tim Berners-Lee verdens første hjemmeside på world wide web. Hjemmesiden lå på internettets første web-server på http://info.cern.ch/ og browseren, der kunne vise hjemmesiden, var lavet på en NeXT-computer – hvilket iøvrigt var Steve Jobs lille hyggeprojekt, mens han var væk fra Apple i 80’erne og 90’erne. Styresystemet bag NeXT blev iøvrigt forlæggeren for Mac OS X, da Apple i 90’erne hentede Jobs hjem igen og iden forbindelse var nødt til at købe NeXT.

Resten er historie. Internettet – eller world wide web – havde på det tidspunkt eksisteret i over 20 år, uden rigtigt at udvikle sig til noget massefænomen, men med hjemmesidens fødsel skete der pludselig noget. Året efter lagde Berners-Lee det første billede på nettet, men først i 1993, da Berners-Lee og CERN annoncerede at internettet var åbent for alle, begyndte folk for alvor at strømme til. Siden midt-halvfemserne har internettet indtaget en større og større del af vores liv – og til trods for .com-bobler, malware, spam og andre ubehageligheder, er der vel ingen idag der for alvor kan forestille sig en verden uden det gode gamle internet.

Vi siger tillykke til hjemmesiden herfra, og en stor tak til Tim Berners-Lee og de andre gode folk hos CERN.

Billede: info.cern.ch

© 2011, https:. All rights reserved.