In-Fight: Google og Microsoft fortsætter Twitter-slagsmål

Gårsdagens verbale slåskamp mellem Google- og Microsoftansatte fortsætter for fuld styrke i dag.

Efter at Google’s chefjurist David Drummond igår anklagede Microsoft og Apple, m.fl. for at opkøbe patenter med den ene onde hensigt at gå efter Android, svarede Microsoft igen, da en Microsoft-ansat offentliggjorde en mail, der afslørede at Google var blevet indbudt til at byde på patenterne i fællesskab.

Idag svarer David Drummond så igen på sin blog, hvor han afviser at tilbudet fra Microsoft dengang var reelt. Ifølge Drummond ville et fælles opkøb af patenterne ikke have sikret Android mod patentretssager, og Google ville have stået i den samme situation som idag – og bare selv have betalt for patenterne! Drummond minder også om at det amerikanske justitsministerium i forbindelse med Novell-købet idømte Microsoft til at frigive et patent til open source fællesskabet, hvilket for Drummond understreger at:

“Our competitors are waging a patent war on Android and working together to keep us from getting patents that would help balance the scales.”

Som man kunne forvente bragte det hurtigt Microsofts Frank Shaw tilbage til tasterne, hvor han på Twitter fastholder at det var Google der ønskede at have patenterne for sig selv, så de kunne sagsøge konkurrenterne i stedet for omvendt:

Det virker temmelig uforståeligt – eller …….. hmm…….uprofessionelt……… – at store multinationale selskaber skændes i fuld offentlighed, istedet for at finde et mødelokale med lukkede døre at afholde slagsmålet i. Men måske er der en dybere strategi bagved, der handler om PR? Både Microsoft og Google er i hvert fald på det seneste blevet meget interesserede i at “vinde folks hjerter” og mistænkeliggøre den anden part. Senest så vi Microsofts forsøg på at svine Google på deres vanlige kluntede facon med den virale G-mail-MAN (se nedenfor), og Google har en lang tradition for at fremstille sig selv som “det gode, åbne og idealististe selskab” i en branche, der er gennemsyret af ondskab.

Man kan spørge sig, hvorfor Apple er så stille i denne sammenhæng, eftersom de af alle har det største fjendskab med Google, og via sagsanlæg mod både Samsung og HTC er i færd med at underminere Androids fremgang? Måske er det aftalt med Microsoft, måske er det bare ikke Apples stil?

© 2011, https:. All rights reserved.