Ny undersøgelse: Unge bliver syge af Facebook

For meget Facebook gør børn og unge selvcentrerede, ukoncentrerede og asociale.

I de gode, gamle dage, da jeg var barn, var fjernsyn, bip-bip-spil og Commodore64 de store elektroniske farer, som utallige undersøgelser viste gjorde børn og unge fede, dovne og ubegavede. Vi blev konstant mindet om ikke at sidde for tæt på fjernsynet, og hensynsløst gennet ud i al slags vejr for at beskæftige os med sunde og udviklende ting, som at hoppe i vandpytter og klatre i træer.

Idag lurer farerne overalt, og de er bestemt ikke blevet mindre. Og vi ved det jo godt. Man skal ikke være Einstein for at regne ud at man bliver overvægtig af at sidde foran skærmen dagen lang, eller for at regne ud at for meget tid foran skærmen, hvad enten vi snakker computerspil, internet, Facebook eller andet, tager tid fra andre ting, man kan og bør foretage sig – som for eksempel at have meningsfyldte sociale forhold “in the flesh”.

Psykolog Larry Rosen fra Cal State Dominguez Hills, som har forsket i teknologiens effekt på mennesker i over 25 år, præsenterede sine nyeste resultater på en konference i Washington DC i weekenden, og resultaterne af hans seneste undersøgelser indenfor sciale medier er…..forudsigelige:

Teenagere som bruger meget tid på for eksempel spil og internettet, have mere tendons til mavepine, søvnproblemer, angst og despression, og de havde mere fravær i skolen.

Teenagere og unge voksne, som konstant var på Facebook var mere selvoptagede end gennemsnittet. For alle aldre gav et stort tidsforbrug på Facebook øget tendens til personlighedsforsyrrelser, paranoia, angst og alkoholmisbrug.

Larry Rosen og hans kolleger lavede også observationer af studerende i grundskolen, gymnasiet og universitetet i 15 minutter ad gangen mens de læste til eksamen. Det viste sig at de fleste studerende kun kunne koncentrere sig om læsningen i få minutter ad gangen før de tjekkede Facebook, mobile apps, SMS’er eller lignende. Disse studerende klarede sig ikke overraskende dårligere end gennemsnittet til eksamen.

Så vil du gøre dine børn en tjeneste, så sluk deres computere, tag dem i hånden og smut over på fodboldbanen – det er og bliver forældrenes ansvar at lære deres børn at have en fornuftig tilgang til den verden de skal vokse op i.

via LATimes

© 2011, https:. All rights reserved.