Snart kan mobilen oplade sig selv

Forskere på UCLA har udviklet LCD-skærme, som høster energi fra lys.

Traditionelle LCD-skærme, som bruges i alt fra smartphones til computere og fjernsyn er notoriske strømslugere. Ikke nok med at skærmen forbruger op til 80-90% af en enheds energi, så går op til 75% af energien tabt i processen. Det er blandt andet denne energi som forskerne fra UCLA har fundet ud af at udnytte.

De energihøstende LCD-skærme kan genvinde energi fra både sollys, baggrundslys og endda deres eget baggrundslys ved hjælp af særligt udviklede solceller, der er integreret i skærmene.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke nok med at fremtidens iPhone kan oplades af en strandtur, det er oven i købet på den fineste grønne vis. Forskerholdet håber på at samarbejde med elektronikproducenterne om at få integreret teknologien i rigtige produkter, og forhåbentlig lykkes det, så vi i fremtiden kan lade opladeren blive derhjemme.

UCLA via Inhabitat

 

 

 

© 2011, https:. All rights reserved.