Sony præsenterer a77 og a65

Sony er klar med to nye kameraer i alfa-serien samt tilbehør, rettet mod fotoentusiaster og semiprofessionelle.

α77 er Sonys efterfølger til DSLR-kameraet α700, selv om α77 ikke er et DSLR-kamera, men et SLT-kamera, og dermed har en elektronisk søger i stedet for en optisk. Den elektroniske søger er en XGA OLED Tru-Finder med en høj opløsning på 2359K dot (XGA) og Sony lover lyse og detaljemættede billeder, samt et bredt synsfelt, der svarer til optiske søgere.

Bortset fra det byder α77  på et par forbedringer, blandt andet et dobbelt kontrolhjul, som giver en mere intuitiv betjening af kameraet. Desuden er α77 udstyret med et separat LCD-datadisplay monteret øverst på kameraet, og det hårdføre kamerahus er udstyret med magnesiumpaneler, som er ekstra slidstærke og samtidig lette. Kameraets betjeningsknapper er effektivt beskyttet mod fugt og støv – det samme gælder udvalget af ekstraudstyr.

Kameraet er desuden udstyret med GPS til geotagging, og en ny, hårdfør lukkemekanisme, der er testet til 150.000 optagelser og understøtter en ultrahurtig lukkertid på minimum 1/8000 sekund (1/250 sekund synkroniseret med blitz).

Også ergonomien er forbedret med et nyt greb, og en mere intuitiv placering af betjeningsknapperne gør det let at kende forskellen mellem de forskellige betjeningsknapper.

Lillebroderen α65 har en anelse dårligere specifikationer og er blandt andet ikke udstyret med magnesiumpaneler.

Begge de nye kameraer er udstyret med den nyudviklede Exmor APS HD CMOS-sensor med 24,3 effektive megapixel.

Billedsensoren arbejder sammen med en forbedret udgave af Sonys billedprocessor BIONZ, der håndterer enorme mængder af højhastighedsdata fra kameraets billedsensor. Den unikke kombination af billedsensor og BIONZ-processor leverer hidtil uhørt hurtige responstider samt fantastisk billedkvalitet med minimal støj ved både stillbilleder og Full HD-videooptagelser.

De nye kameraer byder desuden på et bredt følsomhedsområde på ISO 100–16000 – og følsomhedsområdet for α77 kan udvides ned til ISO 50.

Kameraerne er også udstyret med Sonys Smart Teleconverter, hvor man blot trykker på en knap og får vist et forstørret billede af det centrale billedområde. Med denne funktion får man vist kompositionen på den højtopløselige skærm, hvor man opnår en digital zoomfaktor på 1,4x eller 2x – hvorefter billedet kan optages med 12 megapixel. Med Smart Teleconverter er det således ikke nødvendigt at fjerne blikket fra søgeren, og fotografen kan derfor koncentrere sig om det kreative.

Stillbilleder og videooptagelser kan også blive komponeret og justeret på den vipbare 3,0″ Xtra Fine LCD-skærm. α77 er desuden raffineret yderligere med verdens første skærm med en 3-vejs vippefunktion, så brugeren opnår optimal visning uanset optagepositionen. Skærmen på α65 har en 2-vejs vippefunktion.

Som ekstraudstyr lancerer Sony A-mount-objektivet DT 16-50 mm. F2.8 SSM zoomobjektiv med 16 mm. vidvinkel, ideel til portrætter og hverdagsbilleder, vertikalgrebet  VG-C77AM, som udover at give et godt og sikkert greb om kameraer kan huse op til to batterier og dermed fordobler batteritiden.

Også den kompakte og meget alsidige eksterne blitz HVL-F43AM er optimeret til alle A-mount-kameraerne, som giver et kraftfuldt lys på ledetal 43, Quick Shift Bounce-system, trådløs understøttelse og som er støv- og fugtafvisende. I udvalget af tilbehør til A-mount-kameraer findes også en rygsæk, kameratasker, LCD-beskyttere og øjestykker.

α77 og α65 er tilgængelige fra oktober 2011. De vejledende udsalgspriser bliver som følgende:

SLT-A77V (huset): 10.300,- kroner

SLT-A77VK (inkl. 18-55 mm.): 11.200,- kroner

SLT-A77VQ (inkl. 16-50 mm.): 14.500,- kroner

SLT-A65V (huset): 7.300,- kroner

SLT-A65VK (inkl. 18-55 mm.): 8.200,- kroner

SLT-A65VY (inkl. 18-55 mm. + 55-200 mm.): 9.300,- kroner

SAL-1650: 5.300,- kroner

 

© 2011, https:. All rights reserved.