Wake-up-call: Bliv vækket af fremmede

TalkO’clock er klar med genoplivning af et oldgammelt koncept.

Rigtig gamle mennesker, der har levet i tiden før internet og smartphones, kan uden tvivl huske de gode gamle telefonvækningsservice, hvor man bestilte et opkald, der kunne drive én ud fra dynen på det rigtige tidspunkt. Konceptet var uundværligt i gamle dage, når man skulle noget vigtigt, og ikke turde stole på sin clockradio, der altid risikerede at slukke om natten under en strømafbrydelse. Ak ja, tænk at verden var så primitiv for så få år siden!

Idag er der ikke meget bud efter telefonvækningstjenester, eller clockradioer for den sags skyld, for langt de fleste bruger den indbyggede alarm i deres mobil eller smartphone.

Men hvis du savner telefonvækningskonceptet, er der håb forude. Russiske TalkO’clock præsenterer en social telefonvæknings-app, hvor man, istedet for det oprindelige automatiske robotopkald, bliver ringet op af et rigtigt, ægte, levende menneske.

Meningen er at man kan melde sig, både til at blive vækket, men også til at ringe og vække andre. App’en sørger naturligvis for at anonymisere telefonopkaldene. Den bagvedliggende tanke er, at gøre det nemmere at komme op om morgenen, fordi det er sværere at være uhøflig over for en fremmed person der ringer, end at trykke på snoozeknappen på sin mobil. Hmm. Det kan der være noget om.

Konceptet har nogle åbenlyse kvaliteter, hvis man da kan overskue det grænseoverskridende i frivilligt at lade sig ringe op af fremmede mennesker på et tidspunkt af dagen, hvor man ikke just er i topform. Den største udfordring bliver dog uden tvivl at hverve “ringere”, for hvem pokker gider at bruge sin tid på at ringe og vække vildt fremmede mennesker om morgenen, hvor de fleste jo som regel har travlt nok med at gennemføre deres egne morgenrutiner?

TalkO’clock har da også garderet sig, så der er en robot-funktion, der ringer til folk, der har bestilt vækning, hvis der ikke er nogen IRL-personer tilgængelige, så om ikke andet kan tjenesten da altid ende med at genoplive det traditionelle telefonvækningskoncept.

TalkO’clock kommer snart som app til bade iOS og Android.

 

© 2011, https:. All rights reserved.