Apple kan tabe på HTML5

Apples App-marked kan komme under pres fra HTML5.

Apples forretningsmodel med App Store vil i de komnmende år komme stærkt under pres fra HTML5. Det mener analytikere fra Bernstein Research,

Ifølge Bernstein Research så er det Apples indtjeningspotentiale der vil falde når HTML5 vinder frem, fordi udviklere kan slippe udenom App Store og dermed slippe for at betale Apple 30 procent af omsætningen.

Udover at udviklere kan undgå App Store og Apples krav til programmer, så mener Bernstein Research også at udviklerne kan lave meget billigere Apps, da de kan nøjes med at udvikle en version i HTML5, i stedet for mange forskellige versioner til en række systemer, som Android og iOS.

Ifølge Bernstein Research er Apples tab af omsætning fra Apps omtrent 30 procent i indtil 2015, mens både Google, Microsoft og mobiludbydere kan vinde på HTML5-programmer.

 

© 2011, https:. All rights reserved.