Apple klar med ny sikkerhedsopdatering

Apple er ikke kendt for at være hurtige med sikkerhedsopdateringer, og denne gang er Apple også sidst ude med en meget vigtig sikkerhedsopdatering.

Det er ikke brugernes sikkerhed der tilsyneladende er Apple største problem. Det viser sig ofte når Apple er blandt de sidste til at reagere på åbenlyse sikkerhedshuller og fejl.

Så sent som i går var der meget kraftig kritik af Apples mangel på opdateringer i forbindelse med falske certifikater fra hollandske DigiNotar. Diginotar udsteder certifikater for en række større sites indrømmede fornylig at de var blevet hacket og at der var udsted falske certifikater i flere firmaers navne.

Microsoft, Opera, Google og flere andre reagerede stort set omgående, mens Apple først i går aftes kunne tilbyde en opdatering, der lukker for sikkerhedscertifikater fra Diginotar. Ifølge flere kilder har Diginotar udstedt certifikater til blandt andre CIA, MI6, Mossad, Microsoft, Yahoo, Skype, Facebook, Twitter og Microsofts Windows Update, så det der er meget alvorligt og i Holland er problemet endnu større, da det påvirker en række offentlige hjemmesider.

Ifølge flere iagttagere er det da også sandsynligvis slut med Diginotar efter hackerangrebet.

Apples sikkerhedsopdatering 2011-005 lukker for alle certifikater fra Diginotar og kan hentes via Software Update eller via dette link til Apple. Sikkerhedsopdateringen er frigivet til Snow Leopard og Mac OS X Lion.

© 2011, https:. All rights reserved.