Google: Skyen er grøn

Google bringer endnu et argument for cloud-computing på banen.

Det er vel de færreste der tænker på, hvor stort et energiforbrug deres email-forbrug har, men ifølge Google er Gmail den grønneste form for mailløsning der findes.

Google har sammenlignet Gmail med de traditionelle mailløsninger, og kommer frem til at Gmail er op til 80 gange så energieffektiv som mailløsninger der er hosted lokalt, fordi Google med sine gigantservere kan udnytte pladsen langt mere effektivt end små, uafhængige servere, der står placeret i mindre virksomheder.

Og i forhold til mere gammeldags kommunikationsformer har Gmail selvfølgelig en endnu større fordel. Google sammelligner Gmail med flaskepost og konkluderer at én flaskepost svarer til et års forbrug af Gmail. Sammenligningen er selvfølgelig komplet latterlig, men også i forhold til et almindeligt brev må der være meget at hente.

Google har også kigget på YouTubes energiforbrug, sammenlignet med DVD’er og her regner Google ud at energiforbruget ved produktionen og ditributionen af én DVD svarer til energiforbruget ved at se YouTube uafbrudt i tre dage!

Det grønne argument er naturligvis bare ét blandt mange, som Google bruger for at lokke både privatpersoner og virksomheder med over i skyen, men det er ikke desto mindre tankevækkende. Der er et kæmpe potentiale for energibesparelser ved cloud computing, som kunne have en stor effekt på klimaforandringer, energipriser og så videre, som vi næsten ikke har råd til at lade være med at udnytte.

GoogleBlog 

© 2011, https:. All rights reserved.