Mød Chanterelle: Lækker særudgave af BeoVision 10-46

I Struer er brunt blevet det nye sort.

Indeni er Chantarelle fuldstændig magen til den almindelige Beovision 10-46, men udenpå er den traditionelle sorte farve erstattet af en varm og glansfuld brun. Nærmere betegnet har B&O hentet inspiration i svampeverdenen – Chantarelle betyder kantarel.

Struervirksomheden kan som sædvanligt ikke anklages for at komme med uigennemtænkte løsninger. Der er blevet tænkt grundigt over sagerne:

Det omhyggelige valg af den nye farve stammer fra David Lewis Design Studio. – Med tankerne på det eksisterende BeoVision 10, som designmæssigt signalerer avanceret teknologi, ledte vi efter et udseende, der var blødere og knap så high-tech, men i stedet inspireret af den gren af skandinavisk design, som beskæftiger sig med varme farver og ægte trægulve og -møbler. Designsproget bag Chanterelle er i stedet inspireret af menneskelig minimalisme karakteriseret ved rolige former og mere lettilgængelige materialer, forklarer Torsten Valeur fra B&O.

Bang&Olufsen er bestemt ikke de eneste, der for tiden indkorporerer det organiske og “bløde” i deres design. Samme tendenser ses i både bil- og møbelindustrien og markerer en trend hen imod det mere naturlige og menneskelige fremfor det hårde, teknologiske fokus, der har været fremherskende i mange år.

Chantarelle produceres kun i 500 eksemplarer, og dermed er der tale om et virkeligt eksklusivt produkt. Hvert eneste Chanterelle fjernsyn har en indgravering på bagbeklædningen med limited edition-nummeret og farvens navn.

Skal hele stuen nyindrettes, findes der også matchende højttalere i form af en særudgave af BeoLab 6002, som kun sælges sammen med Chantarelle.

Med Chanterelle tilbyder Bang & Olufsen også en helt ny måde at placere fjernsynet på, hvor fjernsynet stilles i en staffelistand, som et maleri. Staffelistanden er udstyret med tynde anodiserede pigge, som fjersynet hviler på, og er udført i same farve som fjernsynet, så standen er praktisk taget usynlig.

Har man lyst til at se nærmere på Chantarelle, bliver fjernsynet præsenteret hos Dansk Design Center i København i forbindelse med Copenhagen Design Week 1.-6. september 2011.

B&O forventer stor interesse for Chantarelle, og har allerede modtaget de første bestillinger, så man skal ikke tøve for længe.

BeoVision 10-46 Limited Edition koster  64.495,-, mens BeoLab 6002 – Chantarelle  koster 23.590 ,-  for 2 stk. og staffeligulvstanden koster 2.695,-

 

 

© 2011, https:. All rights reserved.