TDC lancerer apps til fjernsynet

TDC er klar med seks apps specielt til tv – og flere er på vej.

Den tid er snart forbi, hvor stuealteret bliver brugt til at se fjernsyn på. Udsagnet er måske en kende kontroversielt, men prøv lige at overveje, hvordan smartphoneudviklingen har ændret vores brug af mobiltelefoner. Personligt er mit forhold til min iPhone 4 temmelig meget lig med mit forhold til min krammebamse, da jeg var 4: Jeg sover med den om natten, har den med allevegne og kan under ingen omstændigheder undvære den. Jeg bruger den til mail, tekstbeskedder, Facebook og Twitter, nyheder, billeder, underholdning….you name it. Men TALER jeg i den? Not so much…….

På samme måde er vores tv-vaner i fuld gang med at ændre sig. Allerede nu lider de gammeldags videoudlejningsfirmaer, og vi har så småt taget VOD og den digitale box’ mange andre muligheder til os. Og i takt med at antallet af “smarte fjernsyn” og digitalboxe med internetadgang vokser i de danske hjem, bliver mulighederne for nye måder at bruge TV’et på flere og flere.

Nu vil TDC have os til at bruge apps på fjernsynet. Og på samme måde som apps’ene revolutionerede vores smartphonebrug kan det meget vel tænkes at ændre vores tv-brug for altid.

“Vi vil ikke længere kun bruge tv’et til klassisk tv-sening, men kommer til at bruge det til ting, som vi hidtil kun har brugt internettet til. Vores vaner vil ændre sig, fordi vi langt hurtigere og meget nemmere kan dele billeder og videooptagelser med hinanden samtidig med, at vi tilkendegiver vores holdninger om tv-shows eller film via sociale medier. Alt sammen sker direkte på tv’et, og det ser jeg som en revolution”, siger direktør René Brøchner, TDC Privat.

I første omgang lancerer TDC seks apps som er udvalgt ud fra internationale studier af tv-kunders sammenholdt med egne brugerstudier fra danske hjem. Og så er der naturligvis også skelet til TDC’s egne succeser.

De seks apps giver adgang til brugerens digitale billeder via TDC’s HomeDisk, vejret i hele verden, danske radiostationer, TDC Play, et Folketingsvalg 2011 barometer samt nyheder leveret af Jyllands-Posten. Om en måneds tid kommer også Berlingske Tidende med.

TDC Play er naturligvis et oplagt valg, men også nyhedsapps rummer mange muligheder, ifølge TDC.

“Vi er overbeviste om, at særligt nyhederne vil få stor betydning. Den bliver afløseren for tekst-tv, hvor du udover at læse om begivenhederne også kan se tv-klip og pressefotos. Halvdelen af danskerne bruger dagligt tekst-tv, og vi tror meget på, at vores nyheds-app fremover vil dække dette behov”, siger René Brøchner.

De seks apps er bare starten på en større satsning fra TDC. I første omgang frigives de seks apps til alle TDC’s kunder, men i fremtiden vil det slet ikke være utænkeligt, at der kommer så mange og så varieret et udbud, at kunderne selv kan vælge tv-apps i en slags tv-app-store.

De seks apps er tilgængelige for TDC’s ca. 120.000 Home Trio-kunder.

Læs mere om de seks apps her.

© 2011, https:. All rights reserved.