Adobe Creative Cloud: Adobe flytter op i skyen

Adobe præsenterer Adobe Creative Cloud på Adobe MAX-konferencen.

Der er masser af nyheder fra Apple i denne uge, men også Adobe, der holder MAX-konference, har masser af nyheder.

Den største nyhed er Adobe Creative Cloud, der sammen med Adobes eksisterende kreative programmer og seks nye kreative apps til Android og iOS-tablets, skal blive det nye mødested for kreative fagfolk fra hele verden. Adobe Creative Cloud bliver dermed det naturlige omdrejningspunkt, når brugere skal præsentere, distribuere og synkronisere filer, der er udviklet i Adobe Creative Suite eller via Adobes Touch-apps.

Via Adobe Creative Cloud får professionelle fagfolk adgang til Adobes programmer til computere og til tablets og kan samarbejde og dele deres arbejde med kolleger fra hele verden.

“Adobe Creative Cloud betyder en ny start for, hvordan vi tilbyder vores software til kreativt arbejde til vores brugere. Overgangen til Creative Cloud er et stort skridt i forbindelse med omdannelsen af Adobe”, siger Kevin Lynch, teknisk direktør hos Adobe.

Adobe Creative Cloud vil, ifølge Adobe, i 2012 kunne tilbyde:

  • Applikationer: Adgang til værktøjer i Adobe Creative Suite samt de seks Adobe Touch-apps, der lanceres samtidigt. Dette omfatter brancheførende værktøjer som Photoshop, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects osv. Adobe Creative Cloud får en attraktiv pris via månedlige abonnementer, som giver adgang til et potentielt meget større marked for Adobes Creative Suite-software.
  • Tjenester: Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition, til at distribuere interaktive magasiner til tablets, dele af Adobe Business Catalyst til at oprette og vedligeholde hjemmesider samt mulighed for at udnytte cloudbaserede skrifttyper til webdesign (ved hjælp af teknologi, der kommer til Adobe gennem opkøb af Typekit Inc.).
  • Samarbejde: Adobe Creative Cloud vil også fungere som et mødested, der tilskynder designere til at præsentere og dele deres arbejde og idéer med professionelle kollegaer over hele verden. Den nye webadresse http://creative.adobe.com bliver et mødested for diskussion og inspiration for kreative fagfolk fra hele verden.

De nye Apps til tablets inkluderer Adobe Photoshop Touch, der som navnet antyder bygger videre på det kendte program Photoshop, Adobe Collage, som hjælper med at samle og udvikle kreative idéer og koncepter gennem et mood board, Adobe Debut der er et præsentationsværktøj til fremvisning af ideer og opgaver, Adobe Ideas som er et vektorbaseret tegneværktøj, Adobe Kuler til farvetemaer og Adobe Proto som er et værktøj til udvikling af interaktive prototyper og wireframes til hjemmesider og mobilapps.

Adobes nye  Touch apps sælges som enkeltstående apps via Android Market og senere også Apple App Store,

De nye touch apps præsenteres i efteråret til Android og først i 2012 til iOS. Prisen bliver 59 kr. for hver app i App Store.

De nye priser på Adobe Creative Cloud præsenteres i november.

Nedenfor kan du se links til en række af de nye produkter, inklusive videoer.

© 2011, https:. All rights reserved.