Steve Jobs er død – 56 år

 

Apples medstifter og mangeårige CEO er død.

Apple meddeler på deres hjemmeside at Steve Jobs er død. Jobs blev kun 56 år.

“We are deeply saddened to announce that Steve Jobs passed away today.
Steve’s brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that
enrich and improve all of our lives. The world is immeasurably better because of Steve.
His greatest love was for his wife, Laurene, and his family. Our hearts go out to them and to all who were touched by his extraordinary gifts.”, skiver Apples bestyrelse i en kort meddelelse.

På forsiden af Apples hjemmeside er der også en kort meddelse samt mulighed for at sende mindeord, tanker eller andet til Apple.

Steve Jobs fik en sjælden form for kræft i bugspytkirtlen i 2004 og har siden da været på sygeorlov flere gange, blandt andet for at modtage en ny lever. Jobs kom sig dog aldrig fuldt ud oven på sygdommen og måtte i august træde tilbage som CEO for Apple efter en lang periode som på sygeorlov. Jobs blev i forbindelse med sin fratræden som CEO udnævnt som bestyrelsesformand hos Apple, men nåede ikke at gøre sig gældende på den post i selskabet.

Steve Jobs stiftede Apple sammen med Steve Wozniak og Ronald Wayne den 1. april 1976. Interne magtkampe tvang ham ud af Apple i 1985, et år efter præsentationen af den første Macintosh. Efter Apple skabte Jobs computerfirmaet NEXT, som senere skulle blive grundlaget for Mac OS X, samt animationsfirmaet Pixar, der blev solgt til Disney og gav Jobs position som Disneys største aktionær.

I 1997 vendte Jobs tilbage til Apple og begyndte den lange kamp med at vende et skrantende selskab til en succes. Først kom den stilistiske nyskabning iMac, siden fulgte musikrevolutionen med iPod og iTunes og iPhone og senest iPad.

Jobs har tre børn med sin kone Laurene Powell, som han blev gift med i 1991. Derudover efterlader han sig datteren Lisa, som han fik med Nancy Rogers. Lisa har i øvrigt lagt navn til den klassiske Apple-computer Lisa.

På nettet vrimler det naturligvis med kommentarer om tabet af Jobs. Selv den amerikanske præsident Barack Obama har kommenteret på tabet af Jobs, ligesom Microsoft har udsendt en kommentar. På Google er der også en reference til Steve Jobs.

En tidligere Applemedarbejder har også publiceret lidt sjove billeder af Steve Jobs fra 2005 hvor han leger med effekterne i Photo Booth.

Læs flere nyheder om Steve Jobs:

Læs alle vores nyheder om Steve Jobs.

© 2011, https:. All rights reserved.