Adobe: Slut med Flash på mobile enheder

 

Adobe har bestemt sig for ikke at udvikle Flash til mobile enheder længere.

Steve Jobs afviste i 2007, da den første iPhone og iOS kom, at man ville understøtte Flash på mobile enheder. Apple mente at Flash var forældet, usikkert og batterikrævende og det førte til en mindre krig mellem Apple og Adobe.

Google og RIM valgte trods Apples store modstand mod Flash, at understøtte Flash på mobile enheder, men nu er det slut med det. Adobe har nemlig valgt at trække sig ud og stopper snart udviklingen af Flash til mobile enheder. Adobe vil fremover, som Apple, satse på blandt andet HTML5 og Adobe AIR.

Flash 11.1 til Android og BlackBerry PlayBook er således den sidste rigtige version af Flash til mobile enheder. Adobe vil dog fortsat frigive sikkerhedsopdateringer. RIM fortæller også, at man fortsat vil udvikle videre på Flash på Blackberry og understøtte det.

Læs Adobes officielle pressemeddelelse.

© 2011, https:. All rights reserved.