“Android er det vilde Vesten”

En stor undersøgelse afslører at Android-mobiler er de mest supportkrævende.

I “religionskrigen” mellem Apple-fanatikere og Android fanboys er et af argumenterne ofte at Android er meget billigere end Apples iPhones.

Apple-fanatikerens svar vil ofte være at Android-mobiler nok er billigere, men de er også dårligere, og nu viser en stor undersøgelse fortaget af WDS at påstanden faktisk har noget på sig.

WDS, som har specialiseret sig i trådløse teknologier og blandt andet tilbyder callcenterløsninger til flere globale teleselskaber, har analyseret 600.000 supportopkald som er foretaget indenfor i Europa, Nordamerika, Sydafrika og Australien det sidste år, og det viste sig at hele 14% af opkaldene handlede om hardware-fejl på Android-enheder. Til sammenligning handlede 7% af opkaldene om iOS, 6% om Blackberry OS og 11% om Windows Phone 7 (hvilket også må siges at være temmeligt højt, eftersom WP/ har en forsvindende lille markedsandel).

Ifølge WDC kan returneringsomkostninger for Android-enheder koste teleselskaberne op til 2 milliarder dollars om året.

Tim Deluca-Smith, VP af Marketing hos WDS, understreger at de mange hardwarefejl ikke skyldes Android OS’et som sådan, men en kombination af low-end hardware, softwaretilpasninger og selve processen i opdateringer af styresystemet.

De billigste Android-mobiler koster ikke mere end ca. 500 kr at producere, men ser man på udgifterne til support, reparation og erstatninger er prisen knap så attraktiv.

“I øjeblikket er Android lidt som det vilde Vesten” tilføjer Tim Deluca, og hentyder til at Androids vilde vækst på markedet i høj grad skyldes introduktionen  af billige Android-mobiler fra tvivlsomme, no-name producenter.

Analysen har selvfølgelig mest relevans for teleselskaberne, der kan bruge den til at overveje deres fremadrettede Android-satsning, men for forbrugere bekræfter undersøgelsen endnu en gang at man får det, man betaler for.

Reuters

 

 

© 2011, https:. All rights reserved.