Apple på 4. plads på Greenpeace’s Guide to Greener Electronics

Greenpeace udgiver en kvartalsrapport over de største teknologivirksomheder og deres forhold til miljøet.

I Greenpeace’s nyeste Guide to Greener Electronics rykker Apple imponerende nok fem pladser frem til en fjerdeplads.

Apple har ellers været udsat for meget kritik fra Greenpeace, idet Greenpeace af en eller anden grund har set Apple som et særligt tilfælde, som man kunne forvente mere af end af konkurrenterne.

Selve markedsføringen af Guide to Greener Electronics blev da også skudt i gang af Greenpeace via Apples produkter, noget man muligvis gjorde fordi Apple altid har været en hurtig vej til medierne.

Fremgang med plads til mange forbedringer

Ifølge den nyeste guide er Apple rykket frem til en fjerdeplads, blandt andet fordi man har haft fokus på at fjerne PVC og brommerede flammehæmmere, men også fordi man nu har fået godt gang i en genbrugspolitik.

Greenpeace har også kritiseret Apple for at ville bruge kulkraft på det nye servercenter i North Carolina, men her arbejder Apple nu på at skulle hente strøm fra et kæmpe solcelleanlæg.

Ifølge Greenpeace kan det blive meget bedre for Apple og andre større teknologivirksomheder. Apple mangler eksempelvis en politik for udledningen af CO2-gas.

Apple får 4,6 point ud af ti mulige i Guide to Greener Electronics. Foran Apple ligger Nokia, HP og Dell, men for alle firmaer er der dog lang vej til helt grøn. Topscorer er HP med 5,9 ud af ti point.

© 2011, https:. All rights reserved.