Google: Siri truer Google

Flere analytikere ser Apples digitale assistent som en trussel mod Google og det gør Google nu også selv.

Mange brugere er stoppet med at søge i Google  eller bruger Google i et meget mindre omfang, med frigivelsen af iPhone 4S og iOS  5.0 med Siri. Siri kan nemlig selv og det betyder at Google mister søgninger og dermed også reklamepenge.

Flere iagttagere i branchen har allerede udråbt Siri som ny konkurrent til Google og endda en “Google killer” og det er Eric Schmidt, formand for bestylerelsen i Google, enig i.

Til det amerikanske senat sagde Eric Schmidt at han anser Siri som en seriøs konkurrent til Google sammen med en række søgemaskiner. Schmidt henviste også til flere magasiner, som kalder Siri for en Google killer.

Man skal dog se Schmidts udtalelser i en bestemt sammenhæng, da talen faldt foran senatets udvalg for monopolmisbrug og her har Google interesse i at nedtone deres egen rolle på søgemarkedet og blæse konkurrenternes op for at undgå anklager om monpol på søgemarkedet.

 

© 2011, https:. All rights reserved.