Kinesiske fabriksarbejdere strejkede i Kina

I går strejkede 1000 fabriksarbejdere på en større fabrik i Kina.

En større gruppe vrede fabriksansatte på fabrikken Jingyuan Computer Group i Shenzhen strejkede i går. Jingyuan Computer Group producerer udstyr til blandt andet Apple og IBM.

Strejken skyldes dårlige arbejdsvilkår, med mange uheld, fyring af ældre medarbejdere, ondsindet opførsel fra ledelsen og tvungen overarbejdstid på 100 til 120 timer hver uge. Efter at ledelsen har lovet at sænke antallet af overarbejdstimer, er arbejderne nu tilbage på arbejde.

Strejken er blot et af de nyeste eksempler på de menneskelige omkostninger det har at vi får produceret vores varer i et fjerntliggende diktatur ofte uden basale arbejds -og menneskerettigheder. I de seneste år har en række fabrikker da også være i søgelyset for at mishandle de ansatte.

En af Foxconns fabrikker, der også producerer Appleudstyr, havde for få år siden en meget høj selvmordsrate ligesom der blev dokumenteret umenneskelige forhold med en række ting, fra løn, til sikkerhed og boligforhold. Foxconns fabrik blev da også hurtigt omdøbt til slavefabrikken i visse kredse.

Apple og flere andre store virksomheder forsøger dog at arbejde på at bedre forholdene og der er da også sket fremskridt om end der stadig er meget der kan forbedres. Et område der skal forbedres er eksempelvis indenfor miljø og sikkerhed. I sidste uge mødtes Apple med lokale organisationer for at arbejde hen mod mindre forurening fra fabrikkerne.

Læs også:

Foxconn hæver lønnen

Apple sagsøgt af kinesisk firma

Foxconn-medarbejdere demonstrerer mod lav løn

Apple frigiver ansvarligheds-rapport for 2011

iPad-fabrik rystet af eksplosion

Foxconn vil erstatte mennesker med robotter

Apple fjernede kritisk program

Foxconn bygger nye fabrikker

© 2011, https:. All rights reserved.

Tags: