Samsung skal muligvis undersøges af EU

Konkurrencemyndighederne i EU vil ifølge nye oplysninger snart undersøge Samsung i forbindelse med retssagerne mod Apple.

I et amerikansk retsdokument nævnes en mulig EU-undersøgelse af Samsungs praksis indenfor såkaldte FRAND-patenter.

FRAND betyder fair, reasonable and non-discriminatory og henviser til en type patenter, som man ikke må bruge mod sine konkurrenter. Det vil blandt andet sige, at hvis man har FRAND-patenter, skal man licensere patenterne til andre der ønsker at bruge dem.

Både Apple og Samsung ejer flere FRAND-patenter, men Samsung forsøger at lægge sag an mod Apple for misbrug af en række FRAND-patenter og det er ikke lovligt og kan føre til at EU starter en monopolsag imod Samsung, for misbrug af FRAND-patenter og konkurrenceforvridende virksomhed overfor blandt andre Apple.

Apple har tidligere forsvaret sig med at man allerede betaler licens for Samsungs FRAND-patenter via de komponenter, der er indeni Apples produkter.

Via FossPatents.

© 2011, https:. All rights reserved.