Tim Cook en mere “åben leder” end Jobs

Efter Cooks første to måneder på posten som CEO har Wall Street Journal set på forandringerne hos Apple.

Ansatte siger til WSJ at Cook at de mest markantante forskelle på Cook og Jobs er, at Cook bruger tid på administrative områder, som Steve Jobs interesserede sig for, som forfremmelser og afrapporteringer.

Tim Cook beskrives også som mere åben og lettere tilgængelig for de ansatte, end Steve Jobs og et hans varemærker er allerede blevet, at han udsender fællesmails til hele staben hos Apple.

På det strukturelle plan har Tim Cook også allerede sat sit præg på Apple, primært ved at forfremme iTunes-chefen Eddy Cue  til  Senior VP of Internet Software and Services.

Endvidere har han sørget for en omorganisering af Apples uddannelsesafdeling, der er blevet splittet op  i en afdeling for markedsføring og en afdeling for salg, og integreret i de respektive afdelinger hos Apple.

De første par måneder tyder således på at Cook lever op til forventningerne om ham som en stærk operationel leder.  Det, der bliver mere spændende at se på sigt, er hvordan han vil forholde sig til det faktum, at han ikke selv er en “product guy” og derfor ikke i samme grad som Steve Jobs kan stå for ledelsen af selve produktudviklingen.

Steve Jobs har angiveligt arbejdet hårdt helt op til sin død på at udvikle produkter for Apple, men Tim Cook forventes at støtte sig op af mere kreative kræfter i virksomheden som Jonathan Ive, Phil Schiller, Scott Forstall og Eddy Cue når det kommer til de mere kreative visioner for Apples fremtid.

WSJ via Electronista

© 2011, https:. All rights reserved.