Anmeldelse: Squids til iPad

Adventure-spillet Squids er blevet optimeret til iPad – og det virker!

Squids er et typisk adventure-spil, med forskellige baner, opgaver, point-systemer og opgraderingsmuligheder.

Gameplayet går ud på at styre et antal små blæksprutter, der tager kampen op mod nogle onde krabber og rejer, der har overtaget den idylliske undervandsverden. Historien er godt fortalt, og udvikler sig endda over spillets 21 baner, hvor man mod slutningen møder den onde bagmand “Baron” og et skrækkeligt forrædderi afsløres. Spillets slutning efterlader ligeledes de små sprutter på noget af en cliffhanger, og man må forvente at der dukker nye baner og nye historier op i fremtiden.

Blæksprutterne har en fortid som skattejægere (læs: perletyve), og spillet igennem kan man samle perler, som giver point til at købe ekstraudstyr som ekstra hatte til blæksprutterne, der opgraderer deres kræfter, ekstra liv etc.

De forskellige blæksprutter har forskellige egenskaber og våben, og der er masser af strategimuligheder, når man kommer lidt hen i spillet til at udvælge sit hold, opgradere styrke, hastighed og helbred, og masser af underopgaver i hver bane, såsom at finde den skjulte stjerne, få alle sprutterne igennem banen i live og spille banen igennem på tid.

Vi har tidligere prøvet Squids uden den store begejstring. Spillet fungerer dårligt på en 3,5″ skærm, hvor det er svært at få overblik og næsten umuligt at styre de små blæksputter uden konstant at lave klumsede fejl.

Men med den nye opdatering, som kom i sidste uge, er spillet optimeret til iPad, og her kommer det virkeligt til sin ret. På den store skærm er der rige udfoldelsesmuligheder, overblik, og langt større præcision.

Squids er et rigtigt godt gennemarbejdet spil. Historien er overbevisende, mulighederne er mange og grafikken er også rigtig god. Med den nye opdatering kan man tilmed vælge at høre sin egen musik mens man spiller, hvilket kan være en god løsning, da spillets medfølgende musik bliver en kende anstrengende i længden.

Sværhedsgraden er også lige tilpas: Det er ikke så nemt at man flyver igennem banerne, men heller ikke så svært at man går uhjælpeligt i stå. For de 12 kroner som spillet koster, er der mange timers god underholdning.

Squids kan også sagtens spilles af børn i skolealderen, der let vil genkende gameplayet fra andre lignende spil.

Alt i alt giver vi Sqiuds – til iPad – 5 smilende søstjerner.

Kan hentes i iTunes 

 

 

 

 

 

 

© 2011, https:. All rights reserved.