Apple ejer ikke iPad i Kina

Apple har tabt en vigtig sag i Kina og det kan koste Apple mange milliarder.

Firmaet Proview Technology har i Kina vundet over Apple. Apple havde sagsøgt Proview Technology efter at de to selskaber blev uenige om hvem der havde retten til navnet iPad.

Oprindeligt blev navnet registereret af Proview Technology i år 2000 og siden solgt til Apple. Apple mener at man købte retten til navnet iPad globalt, mens Proview Technology påpeger at det altså ikke gælder i blandt andet Kina. Det har en kinesisk domstol nu givet Proview Technology ret i og Proview Technology er nu i gang med at sagsøge de første Apple-forhandlere for salg af iPads og vil efterfølgende udvide med resten af Kina.

Det går dog nok ikke værre end at Apple med stor sandsynlighed kommer til at at betale et større beløb og dermed købe sig til iPad-navnet i Kina. Proview Technology har med retssagen blot fået et langt bedre udgangspunkt for en forhandling med Apple.

Via Reuters.

© 2011 – 2012, https:. All rights reserved.