Domstol afviser forbud mod iPhone 4S

Samsung prøvede at få Apples iPhone 4S væk fra hylderne i Frankrig, men det har en fransk domstol forhindret.

Krigen mellem Samsung og Apple er nu nået til Frankrig hvor et forbud mod iPhone 4S har truet Apple.

Efter Apples sagsanlæg mod Samsung forsøgte Samsung nemlig et modtræk ved at anklage Apple for misbrug af flere af Samsungs brede 3G-patenter i Apples nye iPhone 4S. Blandt andet ville Samsung have iPhone 4S forbudt i Frankrig og Italien, selvom man normalt ikke må forhindre konkurrenter i at benytte basale patenter, som Samsungs 3G-patenter netop er.

Apple har forsvarret sig på forskellige måder i flere lande og henvist til at Samsungs licenser var urimeligt dyre for Apple og at Apple ikke måtte licensere dem på lige fod med Samsungs andre konkurrenter. Netop prisen må ikke være urimeligt høj, når der er tale om basale patenter. Dem skal patenthavere licensere under rimelige vilkår til alle konkurrenter.

Apple henviste endvidere til at alle dele der har med Samsungs patenter at gøre allerede er licenserede af Apples producenter, blandt andre via Qualcomm, og derfor ikke kan bruges som argument mod Apple.

Den franske domstol har da også helt afvist Samsungs krav med argumentationen om, at det ikke er bevist at Apples iPhones 4S gør alvorlig skade på Samsungspatenter eller produkter og at sagsanlægget derfor er ude af proportioner i forhold til kravet om at forbud mod salg af iPhone 4S.

Samsung er endvidere blevet dømt til at betale en del af Apples udgifter på 100.000 Euro til retssagen i Frankrig.

Samsung har en lignende retssag i Italien mod Apple og der falder dom i den sag 16.december. Der er stor sandsynlighed for at den italienske domstol vil følge den franske afgørelse, da de er ens i argumentationen og krav til Apple. Hvis det sker, så har Samsung tabt næsten alle retssager mod Apple indtil videre.

Apple har fået nedlagt midlertidige forbud med Galaxy Tab 10.1 i Australien og Tyskland og mod en række Galaxy Smartphones i Holland.

Læs mere om Apple og Samsung:

© 2011, https:. All rights reserved.