CIQ: Modsigende udmeldinger fra HTC

Det er svært at blive klog på HTC’s forhold til spionsoftwaren Carrier IQ.

HTC kom i går med en officiel udtalelse om firmaets forhold til softwareprogrammet Carrier IQ, der er i stand til at registrere, og måske sende, brugeres personlige information, såsom SMS’er, telefonopkald, kodeord etc.

“Carrier IQ is required on devices by a number of U.S carriers so if consumers or media have any questions about the practices relating to, or data collected by, Carrier IQ we’d advise them to contact their carrier.

It is important to note that HTC is not a customer or partner of Carrier IQ and does not receive data from the application, the company, or carriers that partner with Carrier IQ. HTC is investigating the option to allow consumers to opt-out of data collection by the Carrier IQ application.”

Men dette står i skærende kontrast til en dansk brugers opdagelse. Ifølge EkstraBladet fandt Kim Sørensen, der ejer en HTC Sensation XE, et program kaldet “Fortæl HTC” ved at følge anvisningerne fra Trevor Eckhart, der oprindeligt opdagede spionsoftwaren.

Jeg så videoen igennem og fandt ind på min telefon, der hvor han sagde man skulle lede. Og jeg fandt også et program. Det hedder ikke Carrier IQ men ‘Fortæl HTC’, fortæller Kim Sørensen til EkstraBladet.

EkstraBladet har været i kontakt med HTC Danmark og har fået en udtalelse,der forklarer, at det eneste ‘fortæl HTC’ laver, er at sende såkaldte ‘crashrapporter’ til selve producenten, så de kan holde øje med gentagne fejl og prøve at finde en løsning. HTC Danmark udtaler også til EkstraBladet, at programmet kan slås fra, hvis man ikke ønskede, at det skulle køre, men EB kunne ikke umiddelbart få mere information om, hvad og hvor meget programmet sender afsted.

Huh? Der er et eller andet råddent på færde her. På den ene side siger den amerikanske del af HTC, at de ikke har noget med softwaren at gøre, men blot installerer den for teleselskaberne, og på den anden side indrømmer HTC i Danmark at de modtager en eller anden form for information fra programmet.

Et forsigtigt bud herfra kunne være, at det program, Kim Sørensen har fundet, er HTC eget lille “spionprogram”, som tidligere har været omtalt her på siden. HTC indsamler nemlig også informationerne om smartphoneejernes brug af mobilen til “internt brug”.

Dette ville også stemme bedre overens med at Carrier IQ, som navnet også antyder, er et program som bruges af teleselskaberne og ikke producenterne.

Vi har skrevet til HTC og spurgt om de er i stand til at give en forklaring.

Derudover er det stadig uafklaret som Carrier IQ bruges af de danske teleudbydere. Vi har spurgt de fire store danske teleselskaber om det er tilfældet og afventer stadig svar.

Læs også:

Din Android-mobil tracker alt hvad du gør 

CIQ: Modsigende udmeldinger fra HTC

 

Massivt sikkerhedshul i HTC opdaget 

HTC lukker sikkerhedshul med OTA-opdatering

© 2011, https:. All rights reserved.