iTunes har hemmelig bagdør

Ifølge Wikileaks er iTunes et af mange programmer med en hemmelig bagdør, så myndigheder og virksomheder kan udspionere dig og overtage din computer.

I et nyt interview med Wikileaks stifter, Julian Assange, er det kommet frem at stort set alle populære programmer, systemer og smartphones har indbyggede bagdøre, som myndighederne kan bruge til at snage og stjæle oplysninger fra.

“iTunes has a flaw in it and that flaw is automatically used by some of these [surveillance] companies to take over whatever computer system is running iTunes. And there are these sorts of backdoors into every popular phone, into every popular computer and every popular computer program,” fortæller Assange til International Business Times.

Assange fortæller også, at alle iPhones og Blackberrys og stort set alle andre smartphones kan overtages og styres af myndighederne til hver en tid. Det er eksempelvis muligt at tracke alle brugeres lokationer i større byer efter behov. Ifølge Assange er der en hel industri hvor man arbejder med at udvikle og sælge spyware til myndighedernes brug, eksempelvis udvikles der også trojanere, der kan inficere og spionere efter behov.

“…who has an iPhone, BlackBerry, or uses Gmail…you’re all screwed. We may end up in an Orwellian totalitarian surveillance state, of course that sounds bombastic but that’s literally the surveillance system that we are in. It’s total surveillance. It’s a worrying situation for Western democracy”, slutter Assange.

Nyheden om at der altså muligvis er en bagdør gemt i blandt andet iTunes kommer ovenpå sidste uges mulige privacyskandale med Carrier iQ, der af nogle anses som spyware.

Læs også:

Din Android-mobil tracker alt hvad du gør 

Her er hvad vi ved om Carrier IQ 

CIQ: Modsigende udmeldinger fra HTC

 

© 2011, https:. All rights reserved.