Adobe: Tabletbrugere køber mere ind på nettet

En ny undersøgelse fra Adobe viser, at pengene sidder mærkbart løsere hos kunder, der besøgte netbutikker med en iPad eller anden tablet.


Undersøgelsen er en af de mest omfattende af sin art og er baseret på 16,2 mia. anonyme besøg på mere end 150 af de største netbutikker i USA.
Undersøgelsen viser desuden, at iPad- og andre tabletkunder hele sidste år brugte flere penge end de, der bruger smartphones eller traditionelle computere – et tegn på, at besøgende med iPad eller andre tablets var de mest værdifulde kunder for e-handlen i 2011.

Omvendt skal netbutikkerne ikke vente sig mange penge i kassen fra besøgende der kommer ind fra en smartphone. Undersøgelsen viser også at der er næsten tre gange større sandsynlighed for at en besøgende med tablet/iPad køber varer og tjenester på nettet end en, som besøger netbutikker med mobil. Kunder med tablets, herunder iPad, købte 54 % mere end kunder med smartphones. Til sammenligning købte tabletbrugerne “kun” 21% mere end de kunder, der kom fra en PC.

Vigtig information til netbutikkerne

Har man en webshop er det derfor vigtigt at sørge for at der bliver kælet for tabletkunderne, i form af tilpassede hjemmesider, der passer til tablettens skærmformat. Mange hjemmesider tilpasses efterhånden automatisk til smartphones, fordi mere og mere af nettrafikken foregår på de små skærme, men her er det vigtigt for butikkerne ikke at glemme det lidt større tabletformat, eftersom det er der, de gode kunder bruger.

Derfor køber kunder mere fra iPads og tablets

Adobes undersøgelse giver nogle forklaringer på, hvorfor iPad/tablet-kunder er de mest lønsomme netbutikkunder. Det er først og fremmest den demografiske sammensætning, og fordi tablets giver en meget fleksibel brugeroplevelse. Besøgende med tablet er typisk mænd mellem 18 og 34 år og mere velhavende end andre, der handler på nettet. Samtidig tegner de sig også for en langt større del af kunderne i løbet af weekenderne, hvor der er mere tid til at shoppe.

© 2012, https:. All rights reserved.