Apple-fjernsyn får ny og bedre baggrundsbelysning

Apple har i 2011 ansøgt om et nyt patent, som muligvis vil blive en del af et kommende Apple-fjernsyn fra Apple.

Der er efterhånden mange rygter ude om Apples kommende fjernsyn, som ventes frigivet i 2012 og ifølge de nyeste rygter fra nettet, så bliver billedkvaliteten god.

I en ny patentansøgning kaldet “Dynamic Backlight Adaptation for Black Bars with Subtitles”, fremgår det, at Apple arbejder på at udvikle en ny og forbedret styring af bagggrundsbelysningen på skærmen.

Ifølge Apple er det et problem at selve filmen ofte vises med sorte rammer omkring, hvis formatet afviger fra fjernsynets skærmformat. Det giver sorte felter ovenfor og nedenfor og måske i siderne. Dertil kommer at man ofte benytter hvide undertekster.

Problemet er i disse tilfælde er at indstille belysningen så den passer til både filmen, men ikke gør de sorte områder for lyse eller mørke eller gør teksterne for lyde eller for mørke. Mange gange er den korrekte belysning for filmen bare ikke den sammen som til teksterne og de sort områder omkring filmen.

Apples smarte løsning er simpel. at opdele skærmen i flere felter, som kan justeres enkeltvis, så filmen får den rette belysning, baggrunden holdes sort og teksterne i en behagelig hvid.

Via Appleinsider.

© 2012, https:. All rights reserved.