Apple søger patent på universalfjernbetjening med touchskærm

Patentansøgningen afslører nogle af planerne for Apples nye fjernsyn.

Ansøgningen har titlen Apparatus and Method to Facilitate Universal Remote Control, og beskriver hvordan nuværende fjernbetjeninger er tæt pakkede med knapper, der har funktioner der sjældent eller aldrig bruges, og som tager plads og forvirrer brugeren mere end de hjælper ham/hende til at udnytte sjældent brugte funktioner.

Et billede, de fleste vel kan genkende. Sandheden er at gennemsnitsforbrugeren ikke bruger mere end en håndfuld af knapperne på en fjernbetjening, mens resten bogstavelig talt bare er til overs, og fylder og samler støv på den begrænsede plads der trods alt er til rådighed.

Apple argumenterer igen videre at de fleste universalfjernbetjeninger på markedet blot er med til at mudre billedet endnu mere, fordi man som forbruger skal bruge ekstra tid på både at indstille fjernbetjeningen og derefter sætte sig ind i endnu en fjernbetjenings muligheder og begrænsninger, og fordi universalfjernbetjeningerne ofte ikke kan gengive alle mulighederne fra de “originale” fjernbetjeninger, man lægger ind på den.

Apples løsning er en fjernbetjening, der modtager input fra en dynamisk touchskærm. Fjernbetjeningen vil desuden indeholde en mekanisme der er i stand til at “opdage” enheder i dens nærhed, som den er i stand til at betjene af sig selv, uden at brugeren skal bruge tid på at konfigurere den. På touchskærmen vil man så få adgang til en brugerflade, der er særligt tilpasset de forskellige enheder.

Fjernbetjeningen vil kunne håndtere mere end ét fjernsyn, videoafspillere, stereoanlæg og computere.

Patentansøgnignen er interessant, fordi den giver et mere nuanceret indblik i Apples planer for de kommende Apple-fjernsyn. En af de helt store udfordringer ved at lave et fjernsyn er netop at konstruere en nem og intuitiv måde at betjene det på. Apple har i mange år arbejdet med fjernbetjeninger både til Mac og til Apple TV, men der hvor udviklingen indtil videre er havnet, med fjernbetjeningen til Apple TV 2, er hverken særlig nem eller intuitiv, hvilket alle, der har lavet en søgning på Apple TV med fjernbetjeningen vel kan skrive under på.

Andre rygter har nævnt Siri som en mulighed for at kontrollere Apples fjernsyn, men det er ikke altid at stemmekontrol er optimalt. En kombination af Siri og en touchbaseret fjernbetjening ville på mange måder være en mere dækkende løsning, der lige netop ikke bare kan anvendes til fjernsynet, men til andre relevante enheder i hjemmet.

via AppleInsider

© 2012, https:. All rights reserved.