ASUS åbner for rooting af Transformer Prime

ASUS bøjer sig for kritikken af den lukkede bootloader,  forklarer GPS-problemerne – og lover ISC den 12. januar

Transformer Prime, som skulle være ASUS’ bud på en iPad-killer, har hen over julen været udsat for massiv kritik fra brugerne, der blandt andet brokkede sig over at ASUS har valgt at lægge en heftig kryptering på bootloaderen, hvilket er faldet Android-entusiaster, der sætter en stor ære i at kunne lege med systemet, for brystet.

Men nu bøjer ASUS sig for presset. I en besked på Facebook forklarer ASUS at krypteringen af bootloaderen har været nødvendig af hensyn til sikkerheden på indbaserede tjenester såsom videoudlejning, men lover at stille et redskab til at låse krypteringen op til rådighed for de brugere, der måtte ønske det. Hvis man benytter sig af muligheden skal man være klar over at garantien på enheden ryger – samt at man mister muligheden for at leje film via Googles videoudlejning i Android Market, men nu er muligheden i det mindste til stede for dem, der har lyst til at benytte sig af den.

I samme ombæring forklarer ASUS at GPS-problemerne på Transformer Prime ganske rigtigt skyldes at det metalliske unibodydesign påvirker signalet. Der findes ingen holdbar løsning på problemet, og ASUS fjerner nu GPS-funktionaliteten fra specifikationssiden og fra markedsføringsmaterialet, men funktionen er selvfølgelig stadig til stede. Blot skal man ikke forvente at kunne bruge Transformer Prime som en professionel GPS.

Og til slut er der en god nyhed: Transformer Prime får som forventet Android 4.0, og dette sker allerede den 12. januar. Så når ASUS nye tablet rammer de danske butikker er opdateringen klar og kan foretages OTA med det samme, med mindre den allerede er installeret.

Facebook

Læs også:

Massiv kritik af Transformer Prime

Hasbro sagsøger Asus 

ASUS satser hårdt på Transformer Prime

© 2012, https:. All rights reserved.