Lær at regne på din Android

 

Folkene bag regneregler.dk udgiver app til Android Market.

Hvordan er det nu lige formlen for en cirkels omkreds er? Eller hvordan beregner man ydelsen på et annuitetslån? Hvad enten man som forælder sidder og hjælper poden med matematikken, eller selv sidder og sveder over privatbudgettet er der masser af farer og faldgruber på matemaikkens vildsomme veje.

Men de gode folk fra den lille udviklervirksomhed SiteProject er heldigvis klar med hjælp. De har for egen drift og regning opsat en hjemmesiden regneregler.dk, der pædagogisk og tålmodigt gennemgår alt fra simpel geometri til andengradsligninger og kapitalfremskrivninger. Hjemmesiden fungerer som en lommeregner, der viser mellemregninger, så man har mulighed for at forstå, hvordan resultatet fremkommer.

Nu kommer regneregler så som en app til Android (2.2 og højere). Den kan det samme som hjemmesiden, men den åbenlyseforde ligger i at kunne have sin helt egen matematiske støttepædagog med på mobilen i stedet for på computeren.

Andre af applikationens værktøjer kan give instruktioner i, hvordan man tegner en trekant med vinkelmåler, lineal og passer. Instruktionerne er trinvise med tegninger, så brugeren kan se, hvordan de enkelte delresultater og den færdige trekant skal se ud.

Til børnene er der også et underholdende spil, så skoleelever kan træne den lille tabel som forhåbentlig med spillet bliver lidt sjovere.

App’en financieres af reklamer og er derfor gratis. Den kan hentes i Android Market.

Hele projektet er lavet af Site Project ApS, som et ubetalt fritidsprojekt, drevet af manglen på tilsvarende onlineværktøjer. Yderst charmerende og meget nyttigt. Vi takker herfra og vil straks benytte det fremragende redskab næste gang poderne sveder over brøkregningen.

 

© 2012 – 2018, https:. All rights reserved.