Ny Siri-konkurrent til både iOS og Android

App’en Evi fungerer (næsten) som Siri, men på flere enheder.

Siden Apple præsenterede den elektroniske personlige assistent Siri på iPhone 4S er der set flere bud på Siri-alternativer, både på iOS og på Android.

Den seneste kommer fra firmaet True Knowledge, som har videre udviklet deres internet-baserede Q&A-tjeneste

Evi kan både svare på aktuelle, lokationsbaserede spørgsmål, såsom hvor den nærmeste restaurant er, søge på nettet efter opskrifter på chokoladekage, men er specialiseret i at kunne svare på en hoben “faktaspørgsmål”, som hvor gammel præsident Obama er, hvad klokken er i Paris osv, uden at skulle lave en websøgning for at finde svaret. Her bruger True Knowlegde deres allerede omfattende database fra deres webtjeneste.

True Knowledge benytter en speciel semantisk teknologi, som gør at svaret konstrueres som et menneske ville have svaret – med viden der er hentet i databasen.

Evi kan både forstå spørgsmål formuleret i tale og tekst, og er i modsætning til Siri ikke begrænset til iPhone 4S, men kan køre på alle iOS-enheder med iOS 4.0 eller højere. Til gengæld mangler den i kraft af sin status som trediepartsapp den dybere integration med resten af iOS, som Siri har. Evi kan for eksempel ikke interagere med kaldender eller påmindelser.

Evi koster 6 kr. i AppStore.

© 2012, https:. All rights reserved.