Rekordregnskab fra Apple

Julekvartalet gav den højeste omsætning og den højeste fortjeneste nogensinde.

Apple fremlagde i går kvartalsregnskabet for julekvartalet 2011, der indeholdt en række nye rekorder.

Omsætningen steg til $46,33 milliarder mod $26,74 milliarder i samme kvartal året før. Den kvartalsmæssige overskud endte på $13,06 milliarder, hvilket er mere end en fordobling i forhold til samme kvartal forrige år, hvor overskudet var på $ 6 milliarder.

Også salgstallene for julekvartalet imponerer. Apple solgte over 37 millioner iPhones, 15,43 millioner iPads og 5,2 millioner Macs. Stigningen var størst indenfor iPhones, hvor væksten i forhold til samme kvartal forrige år var på 128%. iPad-salget steg med 111% mens Mac-salget steg med 26%. Kun salget af iPods er for nedadgående og faldt med 21%, hvilket jo også er forventeligt eftersom salget her i større og større omfang afløses af iPhones. Der er dog stadig en vis efterspørgsel. Apple solgte 15,4 millioner af de klassiske mp3-afspillere.

Det fremlagte regnskab indeholder også en rekord beholdning af kontanter: Apple har nu næsten 100 milliarder dollars i likvide midler! CFO Peter Oppenheimer udtalte da også i forbindel med regnskabsfremlæggelsen at Apple i det nye år vil begynde at kigge på, hvad de mange penge kan bruges til, så vi kan sikkert forvente en række strategiske opkøb og andre investeringer i for eksempel produktionsapparatet i 2012.

Aktiemarkedet reagerede positivt på Apples regnskab, og sendte Apples aktier op med 9% til $458 pr. aktie.

 

© 2012, https:. All rights reserved.