Rygte: Apple fortsætter produktionen af iPad 2

iPad 2 skal leve videre som et billigt alternativ til iPad 3.

Når iPad 3 snart præsenteres betyder det ikke nødvendigvis et farvel til iPad 2. Skærmproducenter, der leverer til Apple fortæller til DigiTimes, at de udover ordrer på Retina display med en opløsning på 2048×1536 p, som skal bruges til iPad 3, også har ordrer på 25 millioner skærme med den mindre 1024x768p opløsning, som bruges på iPad 2.

DigiTimes regnes ikke for en særlig pålidelig kilde, og tager ofte fejl i forhold til rygter om Apple, men strategien lyder plausibel af flere årsager.

For det første har Apple gjort det før. Da iPhone 4 blev lanceret fortsatte produktionen af iPhone 3 GS som eksisterede som et prisbilligt alternativ til topmodellen i lang til før produktionen endelig blev faset ud.

For det andet har Apple en klar interesse i netop at have en “budget-model” på markedet. Især Amazons Kindle Fire regnes som en trussel mod Apples dominans på tabletmarkedet, men der er også en skov af andre, prisbillige Android tablets som kan friste kunder med en slunken pengepung.

Flere kilder taler om kommende en pris på iPad 2 på $400, eller endnu lavere. Hvis iPad 2 for alvor skal dæmme op for Kindle Fire skal prisen dog nok noget længere ned. En Kindle Fire har en vejledende udsalgspris på $200.

iPad 3 kommer efter al sandsynlighed på markedet i marts. Nogle rygter taler om en tidlig præsentation allerede i februar, men det mest sandsynlige er at præsentationen vil komme i starten af marts med en hurtig efterfølgende lancering.

via MacRumours

© 2012, https:. All rights reserved.