Apple fjerner kopi-apps fra App Store

En større oprydning i skoven af copycat apps er i gang.

Tiny Birds, Plants vs Zombie, Temple Jump, Angry Pigs. Listen over apps uden reelt indhold, men med navne der lægger sig tæt op af en topsællert er lang og har længe været et problem i App Store.

Nu er Apple gået i gang med at rydde op blandt kopisterne. Dråben der fik bægeret til at flyde over var tilsyneladende kopi-app’en Temple Jump, der formåede at ryge helt til tops på hitlisten over betalte apps, i stedet for den “ægte” Temple Run.

Temple Jump er skabt af udvikleren Anton Sinelnikov, som The Guardian for nyligt omtalte i en artikel, og Temple Run er nu, sammen med Antons øvrige kreationer, fjernet fra App Store af Apple.

Problemet er dog langt fra løst. App Store – og Android Market for den sags skyld, der døjer med samme problematik – er en alt for stor “butik” til at det kan lade sig gøre manuelt at overvåge om alle varerne på hylderne nu også er i orden. Apple satser på at brugerne og udviklerne selv giver lyd, når de falder over noget, men processen er langvarig, og alt imens skovler de falske apps penge ind til deres skabere. Mange efterlyser også en nemmere måde at indberette kopi-apps på, for i den nuværende indberetningsformular kan man kun indberette stødende indhold og bugs, mens der med rette kunne være et felt der hed “denne app er en kopi”.

Men her løber vi ind i problemets anden side, for grænsen mellem hvornår der er tale om en kopi og hvornår der er tale om en næsten-magen-til kan godt være flydende. Der er ingen tvivl om at denne Angry Pigs er et hensynsløst rip-off på Rovios kassesucces, men der findes jo masser af spil, der også benytter den form for “katapult-fysik”, som er bærende for Angry Birds, og dog er originale, selvstændige kvalitetsspil.

Bliver det for nemt at anmelde kopier, vil man hurtigt kunne få et patentkrigslignende scenarie, hvor de forskellige udviklere anmelder hinanden i en uendelighed, hvilket fuldstændig ville ødelægge den dynamik, der er i App Store i dag.

Problematikken lever altså videre i bedste velgående, og en umiddelbar løsning er ikke lige sådan at få øje på. Men en hovedrengøring i ny og næ er jo altid rart…..

via TechCrunch

© 2012, https:. All rights reserved.