Apple kæmper for retten til iPad-navnet i Kina

En appel er i al stilhed blevet indgivet i sagen mod Proview.

Proview Technologies registrerede navnet iPad allerede i år 2000, men den taiwanesiske afdeling af selskabet solgte retten til navnet til det engelske selskab IP Applications, der i 2010 solgte navnet til Apple.

Apple mener således at de købte retten til navnet globalt, mens Proview påstår, at det ikke omfatter blandt andet Kina, eftersom den kinesiske afdeling af selskabet ikke var involveret i salget til IP Applications.

Apple tabte sidste år en retssag i Kina, hvor firmaet Proview Technologies fik ret i at de ejer navnet iPad. Og Proview er allerede i fuld gang med at sagsøge kinesiske Appleforhandlere for salg af iPads.

Men nu viser det sig at Apple i al stilhed har appelleret afgørelsen, og oven i hatten kommer et krav på ca. 4 millioner yuan (knap 4 mio kroner) til sagsomkostninger. Man kan undre sig over at Apple ikke blot har indgået forlig med Proview, eftersom en stor nok check uden tvivl kunne løse sagen, men måske har kravet været for højt efter apples mening. Men hvis appellen også tabes kommer Apple uden tvivl til at betale ekstra dyrt for retten til navnet, som er fuldstændig afgørende for Apples strategi for at komme ind på det boomende kinesiske marked.

via Computerworld 

Læs også:

Apple ejer ikke iPad i Kina 

Apple sagsøgt af kinesisk firma 

© 2012, https:. All rights reserved.