Apple og Facebook bliver naboer

Apple bygger datacenter i Oregon, ved siden af Facebooks.

Planerne har været undervejs siden sidste år, men nu bekræfter Apple at de vil bygge et datacenter i Prineville, Oregon. Datacenteret kommer til at ligge tæt på Facebooks datacenter samme sted, og Facebook har ifølge lokale embedsmænd hjulpet til med at overtale Apple til at vælge netop denne beliggenhed.

Området er velegnet til datacentre på grund af konstante kølige vinde, der nedsætter behovet for afkøling, og gør at datacenteret “kun” skal bruge 31 MW.

Det vides endnu ikke, men centeret skal sandsynligvis til dels drives af solceller, som det er tilfældet med Apples datacenter i North Carolina. Centeret i North Carolina skal udstyres med både solceller og biogasanlæg, der dækker en stor del af anlæggets strømforbrug.

via MacNN

 

© 2012, https:. All rights reserved.