Apple starter frivillige inspektioner af Foxconn

Organisationen Fair Labor Association vil efter anmodning fra Apple udføre kontrol af Foxconn og andre leverandører.

De frivillige kontrolbesøg er allerede gået igang, da et hold eksperter i arbejderes rettigheder under ledelse af FLA’s formand, Auret van Heerden, foretog de første inspektioner mandag morgen på fabrikken i Shenzhen, kendt som Foxconn City.

Undersøgelserne vil omfatte interviews med tusindvis af arbejdere om deres arbejds- og levevilkår, inklusive sundhed og sikkerhed, kompensation, arbejdstider og kommunikation med ledelsen. FLA vil desuden inspicere produktionsanlæg, boliger og andre faciliteter og vil udføre en omfattende gennemgang af dokumenter om procedurer på alle ansættelsesniveauer.

Resultaterne vil løbende blive offentliggjort på hjemmesiden FairLabor.org.

“Vi mener, at arbejdere overalt har ret til et sikkert og fair arbejdsmiljø, og derfor har vi bedt FLA om at foretage en uafhængig vurdering af forholdene hos vores største leverandører”, udtalte Tim Cook, Apples CEO. “De inspektioner, der nu venter, har ikke haft deres lige i elektronikbranchen – hverken med hensyn til skala eller omfang – og vi er meget tilfredse med, at FLA vil foretage de usædvanlige skridt at identificere fabrikkerne i rapporterne”.

 

Det usædvanlige skridt kommer naturligvis som en reaktion på den kritik der i den sidste måneds tid har lydt mod Apple for ikke at tage hensyn til arbejdernes forhold på Foxconn.

Allerede i januar blev Apple det første teknologiselskab, der blev optaget i Fair Labor Association. FLA udfører uafhængig overvågning og kontrol med henblik på at sikre, at FLA’s standarder for arbejdspladser overholdes, uanset hvor FLA-medlemsfirmaernes produkter fremstilles.

FLA er en frivillig organisation bestående af socialt ansvarlige virksomheder, universiteter og interesseorganisationer.

© 2012, https:. All rights reserved.