Arbejder Apple på to nye processorer?

Et grundigt kig i koden til iOS 5.1 beta afslører henvisninger til to forskellige nye procesorrer.

En af de ting, der er størst usikkerhed omkring ved den nye iPad 3 er processortypen. Flere rygter har talt om fire-kernet A6 SOC, mens andre har fastholdt at der er tale om en dualcore, som i iPad 2, og et billede afslørede fornylig at der angiveligt sidder en processor ved navn A5X i den nye iPad, hvilket burde betyde at der er tale om en mindre opgradering i forhold til iPad 2.

Men nu har 9to5mac kigget dybt i koden til den netop frigivne iOS 5.1 beta, og der fundet referencer til hele to forskellige nye processorer. Den nuværende A5 processor går under navnet S5L8940X i koden, og 9to5mac har fundet henvisninger til en processor under navnet S5L8945X, hvilket formodentlig er A5X og S5L8950X, hvilket så kunne være en A6.

I givet fald er det første gang Apple arbejder med at udvikle to processorer på én gang, og det er også uklart, hvad motivet skulle være til det. Et argument kunne være strømforbrug, hvor en A5X uden tvivl vil bruge mindre strøm, hvilket vil være en fordel i mindre enheder som et nyt Apple TV,  iPhone – eller måske en mini-iPad, som der også har gået rygter om på et tidspunkt.

En anden mulighed kunne være en mindre opgradering af iPad 2, som kan eksisterede sideløbende med iPad 3, som et lidt billigere alternativ.

Det er næppe sandsynligt at vi vil stifte bekendtskab med begge processortyperne på iPad 3-eventet, som vi stadig regner med løber af stabelen den 7. marts.

9to5Mac

Læs også:

Rygte: iPad 3 kommer til Tyskland den 23. marts

iPad 3: Retinaskærm, 8MP kamera og forbedret A5-processor

Rygte: Apple tester mindre iPad

Rygte: Apple fortsætter produktionen af iPad 2

© 2012, https:. All rights reserved.

Tags:, ,