Årlige opdateringer af MacOS X

Med Mountain Lion skifter Apple kadence, så opdateringerne af OS X og iOS følges ad.

Præsentationen af den seneste udgave af Mac OS X er på mange måder usædvanlig.

Apple plejer at vise den nye udgave af styresystemet frem på et event, med stor bevågenhed, men Mountain Lion blev præsenteret for offentligheden via en simpel pressemeddelelse. Enkelte techskribenter, som John Gruber fra DaringFireball, har været inviteret til en slags en-mands-præsentationer i sidste uge, hvor de også har fået et udviklereksemplar at lege med.

Gruber bemærker i øvrigt at Apple i al stilhed er ved at omdøbe MacOS X til OS X, som styresystemet mere og mere konsekvent bliver omtalt som.

Med Mountain Lion skifter Apple også frekvens i opdateringshastigheden af Mac OS X – undskyld OS X – så der fremover kommer nye, større versioner på årlig basis, i stedet for hvert andet år.

Selv om opdateringsfrekvensen kommer til at svinge bedre med iOS, som altid har fået årlige opdateringer, skal man ikke forvente at de to styresystemer smelter sammen til ét. Apple satser i modsætning til Microsoft, der med Windows 8 laver et universelt styresystem til alt fra mobiler til computere, på at bibeholde de to OS’er sideløbende, men som vi så det med Lion og nu Mountain Lion, er der flere og flere features på tværs af de to platforme, der integreres bedre for hver ny version.

I Mountain Lion er der selvfølgelig især fokus på iCloud, og derudover hentes en række programmer og funktioner ind fra iOS, som Message, Notes, Reminders og Game Center samt Notification Center, Share Sheets, Twitter-integration og AirPlay Mirroring.

 

© 2012, https:. All rights reserved.