Falsk Pinterest app i Android Market

En tilsyneladende officiel app fra Pinterest er afsløret som span og phishing.

Pinterest er en af de nye sociale sites, hvor man kan dele billeder og links, og en scammer har forsøgt at udnytte Pinterests popularitet ved at lave lave en app til Android, der pralede med at vlre en officiel Pinterest app.

Men Pinterest har slet ikke nogen officiel app til Android endnu, og app’en viste sig istedet blot at spamme folk med falske konkurrencer og annoncer (såkaldt adware). App’en kunne også indsamle personlgie oplysninger fra mobilen, som bagmændene kunne sælge til trediepart.

App’en er nu fjernet fra Android market, men har du downloadet den bør du slette den med det samme, så den ikke kan gøre yderligere skade.

Derudover er man som Androidbruger rigtigt godt hjulpet ved at investere i et sikkerhedsprogram, for eksempel fra BullGuard der opdager de farlige apps inden man downloader dem.

Derudover skal man altid bruge sin sunde fornuft og tjekke applikationerne nærmere inden man downloader dem. Ofte kan man tjekke ved at tjekke firmaets officielle hjemmeside. Havde man gjort det i Pinterests tilfælde ville man have opdaget at der var tale om scam. Derudover kan man læse anmeldelserne (og huske at blive mistænksom, hvis der ligger et hav af anonyme, rosende anmeldelse)

 

© 2012, https:. All rights reserved.