FBI offentliggør Steve Jobs’ journal

En 191 sider lange journal fra FBI  kan nu læses på nettet.

FBI optod journalen i 1991, i forbindelse med en sikkerhedsgodkendelse af Steve Jobs til det amerikanske eksportråd under Præsident Bush I. Det er der som sådan ikke noget usædvanligt i, men ifølge Gawkers John Cook, der har læst flere af sådanne sikkerhedsgodkendelser er det påfaldende at journalen er så lang, som den er.

Måske skyldes det at flere af de interviewede sætter ret alvorlige spørgsmålstegn ved Steve Jobs hæderlighed og integritet.

I resumeet opsummeres det, at flere sætter Jobs i forbindelse med et tidligere narkomisbrug, samt at flere betvivler hans ærlighed og fortæller at Jobs vil bøje sandheden og fordreje virkeligheden for at opnå sine egne mål. En beskrivelse, der også er velkendt, hvis man har læst Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs.  Også hans afvisning af datteren Lisa med Chris Ann Brennan nævnes.

Det er som sagt påfaldende at der er så mange af de interviewede, der udtaler sig negativt og næsten hadefuldt om Jobs til FBI. Normalt foretages den slags undersøgelser via at FBI udspørger nogle udvalgte kolleger og venner, som kandidaten selv foreslår. Hvis Jobs selv har foreslået respondenterne, har han ikke kendt sine venner og bekendte særligt godt.

Derudover er det påfaldende at Jobs, trods den massive dårlige omtale, alligevel rent faktisk bliver sikkerhedsgodkendt, og bliver medlem af eksportrådet under Bush. Men mange af respondenterne udtaler, trods de hårde ord om uærlighed og mangel på integritet, at Jobs vil være en god kandidat til en plads i rådet. En af respondenterne fremhæver ligefrem, at han anser Jobs som yderst kvalificeret til at indtage en høj politisk position i regeringen, eftersom han ikke anser kvaliteter som ærlighed og integritet som forudsætninger for en sådan position(!) Derudover er der trods alt også mange af respondenterne, der udtrykker sig positivt om Jobs.

Som andre kuriøsiteter fra rapporten kan fremhæves, at Jobs var udsat for en bombetrussel i 1985, og at han fra 1988 til 1990 i forbindelse med sit arbejde i Pixar havde en sikkerhedsgodkendelse på højt niveau. Det sidste skyldes at Pixar på det tidspunkt solgte software med en så præcis billedgengivelse at det kunne bruges til at forstærke for eksempel satelitbilleder. FBI frygtede at softwaren skulle falde i hænderne på fremmede spioner og krævede derfor at store dele af medarbejderstaben på Pixar var sikkerhedsgodkendt. En tanke værd, næste gang med sætter “Find Nemo” på til ungerne!

FBI via Gawker 

 

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.