Final Cut Pro X 10.0.3 er klar

v. 10.0.3 giver mulighed for multicam editing, avanceret chroma keying og forbedret XML.

Apple har i dag frigivet Final Cut Pro X v10.0.3, som er en betydningsfuld opdatering til det professionelle videoredigeringsprogram.

Programmet introducerer mulighed for redigering af flere kameravinkler, hvilekt har været efterspurgt siden lanceringen sidste år.

Multicam Editing giver mulighed for automatisk synkronisering og redigering af video og fotografier fra op til 64 vinkler, samt avanceret chroma keying så man kan håndtere komplekse justeringer som “color sampling”, “edge adjustment” og “light wrap” direkte i programmet uden at skulle eksportere til et program til grafikanimation. Resultaterne kan ses med det samme med afspilning i realtid. 

Derudover tilbydes forbedret XML, der sikrer bedre udveksling med programmer og tilbehør fra tredjeparts software som DaVinci Resolve og CatDV.

Endelig indeholder den nye version en betaversion af udsendelsesovervågning, der gør det muligt at se bølgeformer på almindelige skærme, vektorscoper og kalibrerede skærme i høj kvalitet, hvorved det sikres, at projektet opfylder udsendelseskravene. Final Cut Pro X understøtter overvågning af video og lyd via Thunderbolt I/O-enheder samt via PCIe-kort fra tredjeparter.

Eksisterende brugere kan hentes opdateringen gratis i Mac App Store™. Skal man købe programmet, koster det stadig 1.799, men kan prøves gratis i 30 dage.

Se mere hos Apple

© 2012, https:. All rights reserved.