Google: Ultrabillige Androidmobiler på vej

Eric Schmidt spår at smartphones med Android kommer til koste fra $70.

På Googles keynote på Mobile World Congress slog Eric Schmidt tonen an for Android i 2012.

Schmidt fremhævede Androids utrolige succes, og spåede at succesen vil nærme sig en revolution, efterhånden som producenterne udvikler endnu billigere enheder.

Allerede nu arbejdes der på billige Androd-mobiler til mellem $100 og $150 (700 – 1.000 kr), og Schmidt forudsiger at prisen kan komme helt ned på $70, eller en femhundredekroneseddel, og mener at det vil medføre en eksplosion i salget af Android-mobiler.

Samtidig indrømmer Andy Rubin fra Google at salget af Android tablets ikke er tilfredsstillende, og siger at 2012 er året, hvor Google sammen med producenterne virkelig vil fokusere på tablets for at fjerne Apples dominans på området, uden at komme ind på,hvordan det skal ske i praksis.

Et af de største problemer ifølge Rubin er at brugerne er skeptiske overfor Android som økosystem:

“The educated consumer realizes it now that they’re either picking the Apple ecosystem or the Microsoft ecosystem or the Google ecosystem…we’re going to do a better job at making people understand what ecosystem they’re buying into.”

Og lige netop her er Android pressede på tabletfronten. Selv om Android market bugner af apps, er der ikke mange, som er optimerede til tablets, og en Android-tablet bliver derfor hurtigt en “tom” oplevelse, i forhold til iPad, der har masser af dedikeret indhold i AppStore. Og problemerne på den front stopper ikke her. Lige nu ser det desuden ud til at Microsoft snart er klar med en Officepakke til iPad, hvilket vil give iPad et kæmpe overtag, især indenfor erhvervssegmentet. Micorsoft har specifikt afvist at de planlægger en Officepakke til Android.

© 2012, https:. All rights reserved.