Grønt lys for selvkørende biler i Nevada

De selvkørende biler får nu lov til at køre på vejene i Nevada.

En fremtid, hvor bilen kører dig derhen hvor du vel, mens du læser avisen eller spiller Angry Birds er nu kommet et skridt nærmere.

Google og andre har i årevis testet førerløse biler, men indtil nu har de ikke været tilladt på offentlige gader og stræder nogen steder.

Men i Nevada gives der nu grønt lys for de førerløse biler. I første om gang vil testbiler blive udstyret med en rød nummerplade, så man let kan genkende dem udefra, og når teknologien en gang i fremtiden er helt på plads vil privatejede førerløse biler få en grøn nummerplade.

Et af de helt store problemer med førerløse biler er, hvem der har ansvaret, når der sker uheld (og – Gud forbyde det – rigtige ulykker), og hvordan dét problem indtil videre er løst i Nevada er ikke helt klart på nuværende tidspunkt.

Google afslørede i 2010 at de havde testet førerløse biler, der i alt havde tilbagelagt 160.000 miles på californiske hovedveje, med en testchauffør på førersædet, der kunne gribe ind, hvis det var nødvendigt. Også Audi og VolksWagen arbejder på at udvikle deres egne førerløse biler.

PC-Mag 

Læs også:

Google har førerløse biler på gaden 

Selvkørende biler: Nye videoer fra Google 

De selvkørende biler kører også i Berlin  

Tyskerne styrer nu bilen med hjernebølger

Audi bestiger bjerg med førerløs bil 

Her er Googles første selvkørende biluheld

© 2012, https:. All rights reserved.