Ny revolutionerende processor-arkitektur på vej fra Apple?

Måske er Apple på vej med processorer med den såkaldte macroscalar-teknologi.

Dette er ikke så meget et rygte, som en spekulativ overvejelse over en ny varemærkeregistrering Apple i al stilhed har foretaget.

I sidste uge ansøgte Apple om varemærkebeskyttelse på navnet “Macroscalar”, hvilket er højst usædvanligt, eftersom Apple normalt kun varemærkebeskytter egentlige produkter og features, og normalt først efter lanceringen.

Macroscalar er en særlig processorarkitektur, som Apple har arbejdet på siden 2004. Der vides ikke meget om detaljerne, da Apple selvsagt er yderst hemmelighedsfulde om projektet, men der er allerede taget mindst fire patenter, der omhandler Macroscalar, så arbejdet er langt fremme. ZDNets Robin Harris skrev om teknologen sidste sommer, og skal man bryde hans tekniske gennemgang ned til noget, som brugere kan forstå, handler det om højere ydelse og lavere energiforbrug via en helt ny processorarkitektur, som kan anvendes på processorerne til iOS-enheder som iPad og iPhone

Når Apple tager skridtet og markedsfører teknologien, må det betyde at det er en helt central del af deres fremtidige strategi for iOS-enheder, som iPhone og iPad, på linie med Thunderbolt og Retina, som begge er navne på centrale teknologier, som Apple har varemærkebeskyttet.

Og tager man Apples normale adfærd i betragtning, hvor intet afsløres før højst nødvendigt, skulle man tro at det ikke varer længe før sløret løftes for macroscalar-processorerne, eftersom de med varemærkebeskyttelsen så at sige har vist, hvilke kort, de har på hånden.

PatentlyApple spekulerer i at den nye processorarkitektur faktisk kan sandsynliggøre den kryptiske snak om iPad’en som MacBook Airs afløser, som vi dækkede i går, i sammenhæng med et patent taget i 2007 på en hybrid laptop-tablet.

Det hele er naturligvis spekulationer, og det er på ingen måde sikkert at vi vil se noget til macroscalar processorer før næste-næste generation af ipoad og iPhone. Vanen tro må vi pænt vente på et officielt udspil fra Apple.

PatentlyApple

© 2012, https:. All rights reserved.